Stille Tijd

Stille Tijd

Iedere maandagmorgen en woensdagmorgen beginnen we de dag met Stille Tijd, in de gebedsruimte van de Westerhelling (in de kelder van het fraterhuis).

We beginnen met een korte acclamatie (“wees hier aanwezig, licht in ons midden”) bij het aansteken van de kaars, en zijn dan een half uur stil. Een bel markeert het einde.

Meer informatie »

Het feest van Champagnat

Het feest van Champagnat

Het feest van Champagnat, stichter van de Fraters Maristen, vieren we in 2019 twee keer: op 6 en 8 juni. Op deze site komt in het voorjaar meer informatie over het programma.

Peter Muller beschreef zijn ervaringen van het Champagnatfeest van 2018.

Rond het Haardvuur

Rond het Haardvuur

Donderdag 19 december 2019

Meer informatie »

Reis naar l’Hermitage

Reis naar l’Hermitage

Ieder jaar wordt er in mei een vijfdaagse reis georganiseerd, naar het eerste huis van de stichting van de Fraters Maristen, l’Hermitage in Frankrijk.   

Een van de deelneemsters beschreef haar ervaringen over deze reis in 2017 in dit bijzondere verhaal.

Tijdens deze reis worden plekken bezocht die betekenis hebben vanuit de vroege geschiedenis van de fraters Maristen.

Meer informatie »

Een Reis naar Binnen

Een Reis naar Binnen

Website: www.eenreisnaarbinnen.nl

“Een reis naar Binnen” zijn individuele begeleidingsgesprekken voor jonge mensen van 18 t/m 35 jaar die ernaar verlangen meer in verbinding te komen met wie ze echt zijn en van daaruit te gaan leven in de wereld.    Meer informatie »

Aandachtig op Weg

Aandachtig op Weg

In een reeks van 7 bijeenkomsten gaan we samen in op verschillende levensthema’s aan de hand van het dagboek van Etty Hillesum. Deze leerweg is gericht op bewustwording en verdieping van je eigen spiritualiteit in het dagelijks leven. Het helpt je om je een meer aandachtige levenshouding eigen te maken en gevoeliger te worden voor spirituele, mystieke ervaringen in je eigen leven. Het gaat om het herkennen, onder woorden brengen en delen van deze ervaringen. Meer informatie »

Bibliodrama

Bibliodrama

De bijbel lezend, vragend en spelend verkennen
Meer informatie »

Stiltehuis Nijmegen

Stiltehuis Nijmegen

Website: www.stiltehuis-nijmegen.nl

Het Stiltehuis biedt jonge mensen van 18 t/m 35 jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan een stilteretraite van enkele dagen. Stilte helpt je om stil te staan bij wat op dit moment echt belangrijk is in je leven en contact te maken met de stilte in jezelf. Meer informatie »

Huis van Aandacht

Huis van Aandacht

Website: www.huisvanaandacht.nl

Het Huis van Aandacht is een oefenplaats voor leven met aandacht. Het is een huis voor jonge mensen tussen de 18 en 35 jaar die het verlangen hebben hun dagelijks leven met (meer) aandacht te leven. Het Huis van Aandacht organiseert reeksen van 2 weekenden waarin we dit proces inoefenen en ondersteunen.    Meer informatie »

Leerjaar Spiritualiteit

Leerjaar Spiritualiteit

Website: www.leerjaarspiritualiteit.nl

Het Leerjaar Spiritualiteit biedt je de gelegenheid om een wereld van wijsheid, liefde en leven te ontdekken. Je kunt een verdiepende vervolgstap zetten op jouw levenspad.    Meer informatie »